Ajankohtaista

Korona, covid-19

Tietopaketti "Kuinka varata riittävästi aikaa kampaamokäynnille" =) 


Halutessasi esim. pastellisia sävyjä, hopeita, harmaita, ns. Unicorn värejä tai joitakin poikkeuksellisen kirkkaita värejä esim. pinkki, sininen, vihreä tms. täytyy pohjavärin olla mahdollisimma vaalea, jopa lähes valkoinen. Tästä syystä nämä värit ovat erikoisvärejä ja vaativat 1-3h enemmän aikaan toteutuakseen, koska pohja pitää vaalentaa.  Näin ollen olisi hyvä, jos soittaisit silloin, tai kävisit, niin katsomme yhdessä sopivan ajan. On tärkeää, että aikaa on riittävästi, että työ saadaan tehdä huolella loppuun saakka. Liian lyhyellä ajalla ei voi saada kunnollista lopputulosta aikaiseksi ja hätiköidä ei saa eikä voikkaan. 

Joskus, itseasiassa melko useinkin hiuksen vaalentaminen em. lopputuloksen saamiseksi saattaa olla haasteellista ja vaatii useamman vaalennuksen, koska hiuksessa saattaa olla useita vanhoja värikertymiä, jotka eivät lähdekään kertavaalennuksella. Tähän olisi hyvä varautua. Me parturi-kampaajat teemme parhaamme, mutta emme kuitenkaan pysty vaikuttamaan siihen, mitä hiuksessa jo on aloittaessamme tätä prosessia. Hius ei ole kuin valkoinen maaliseinä, jossa tuleva väri on juuri sellainen kuin siihen purkista laittaa. Hiuksessa on huokoisuus- ja sävyeroja jotka vaikuttaa lopputulokseen. Toisaalta on mukavakin, että pohja on eloisa eikä kuin naamio =) 

Tämän kaiken vuoksi myös hinnoittelemme nämä ns. erikoistyöt erilailla. Aikaa kuluu enemmän, värejä kuluu enemmän. Netissä ajanvarauksen tehdessäsi älä turhaan valitse lyhyempää aikaa hinnan mukaan, sillä hinta koostuu kuitenkin toteutuneestä työstä ja hinnaston hinnat ovat alkaen hintoja "hintahaarukan" puitteissa.  Tämä koskee kaikkia värjäyksiä, myös tyvivärejä. 

Liian lyhyellä ajalla emme myöskään pysty toteuttamaan toiveita samalla tavalla kuin silloin kun aikaa on riittävästi. Asiakkaiden, jotka tietävät heillä olevan paksut hiukset, kannattaa varata aika esim. siten että lyhythiuksinen varaa puolipitkän hiuksen mukaan, puolipitkän pitkän mukaan jne. Tämä ei siis vaikuta hintaan mutta aikaa on riittävästi koska näissäkin, kuten kaikissa töissä, ei siis vain esim. erikoisvärjäyksissä, hinta kuitenkin muodostuu käytetyn ajan, hiusten pituuden ja paksuuden sekä ainekulujen mukaan. Tästä syystä hinnat näkyvät hinnastossa alkaen alkaen hinnoista. 

Paljon on herännyt kysymyksiä mikä on puolipitkä hius. Kärjistettynä se on noin polkkahiusten mittainen, niskan peittävä. Ei siis lapaluihin ulottuva, se on jo pitkä, lapaluiden alapuolelle ulottuva on extrapitkä. Pituus kannattaa katsoa aina myös takaa, ei vain sivusta. Myös näissä asioissa hintaan ja käytettävään aikaan vaikuttaa hiuksen paksuus ja pituus. Usein esim. lyhythiuksisella voi mennä sama määrä aikaa ja väriä hiukseen kuin puolipitkän pituisella, tai puolipitkä hius vie saman värimäärän kuin pitkä hius. Näitä asioita ei voi ennakoida ja arvioida kuin parturi-kampaajasi hiuksesi nähdessään ja väriä levittäessään, viimeistään silloin kun työ on valmis. 

Myös leikkaus vie paksussa hiuksessa, erikoisleikkauksissa tai mallinmuutoksissa enemmän aikaa niin värien ja kiharoiden yhteydessä kuin yksinkin. 


Muistetaan että tässä työssä ja palvelussa tärkeintä ei ole nopeus vaan kiitettävä lopputulos johon on tyytyväinen sekä asiakas että parturi-kampaaja. 


t. HairBreak